x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Cercetătorii dezvoltă noi teste de anticorpi pentru a detecta variantele noului coronavirus

Marea Britanie: Cercetătorii dezvoltă noi teste de anticorpi pentru a detecta variantele noului coronavirus

15 Iun 2021   •   22:30
Marea Britanie: Cercetătorii dezvoltă noi teste de anticorpi pentru a detecta variantele noului coronavirus
Sursa foto: Lucian Alecu

Cercetători  au dezvoltat teste de anticorpi inovatoare, care pot detecta dacă oamenii au fost expuşi la noi variante ale coronavirusului, relatează marţi dpa.

Ei pun că noile teste pot detecta răspunsuri la anticorpi în cazul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 cu o precizie de peste 98% şi specificitate de 100%, spre deosebire de cele disponibile în prezent care au o precizie în jur de 60-93% şi nu pot diferenţia între variante unice.

Noile teste pot fi utilizate pentru a estima prevalenţa circulaţiei tulpinilor variate în comunitate, între care variantele alfa şi delta care au fost identificate pentru prima dată în Kent şi în India.

Potrivit cercetătorilor, testele au potenţialul de ''a schimba semnificativ traiectoria recuperării'' din pandemie.

Testele pot evalua imunitatea pe termen lung a unei persoane şi dacă imunitatea este indusă de vaccin sau este rezultatul unei expuneri anterioare la infecţie.

De asemenea, testele pot furniza informaţii cu privire la cât de mult durează imunitatea dobândită prin vaccinare, precum şi cu privire la eficienţa vaccinului pe variantele noi ale virusului.

Testele au fost dezvoltate de Universitatea din Aberdeen în colaborare cu grupul de biotehnologie Vertebrate Antibodies Ltd şi NHS Grampian.

×