x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie sancționează apropiații președintelui rus Vladimir Putin

Marea Britanie sancționează apropiații președintelui rus Vladimir Putin

13 Mai 2022   •   17:25
Marea Britanie sancționează apropiații președintelui rus Vladimir Putin

Noua listă de sancțiuni impuse Rusiei de către Marea Britanie cuprinde și două persoane apropiate președintelui Vladimir Putin. Este vorba despre actuala iubită a liderului de la Kremlin și de fosta soție a acestuia, transmite CNN.

Guvernul britanic a precizat că sancțiunile au fost menite să vizeze "rețeaua financiară a lui Putin, înăsprind menghina asupra președintelui și a cercului său intim". Fosta gimnastă Alina Kabaeva este actuala iubită a lui Vladimir Putin, cu care are doi băieți. Cu fosta soție, Lyudmila Ocheretnaya, care trăiește în Spania are două fete.

Marea Britanie a sancționat în prezent peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Rusia în urma invaziei din Ucraina.

„Demascăm și vizăm rețeaua dubioasă care susține stilul de viață de lux al lui Putin ... Vom continua cu sancțiunile împotriva tuturor celor care ajută și instigă la agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică care a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost inclusă, de asemenea, în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de UE, potrivit a două surse diplomatice europene. Putin a negat mereu că are sau a avut o relație personală cu ea.

Ministerul britanic de Externe a precizat că Kabaeva "a ajuns să fie președinte al consiliului de administrație al National Media Group, despre care se spune că este cea mai mare companie media privată din Rusia" și "a fost anterior deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin".

Ocheretnaya, care a divorțat de Putin în 2014, a fost inclusă în cele mai recente sancțiuni britanice deoarece "a beneficiat de relații de afaceri preferențiale cu entități deținute de stat" de la divorț..

Printre ceilalte persoane incluse în ultimele sancțiuni din Marea Britanie se află verii primari ai lui Putin, Igor Putin și Mihail Șelomov, și vărul primar al președintelui, Roman Putin.

"Sancțiunile de astăzi îi izolează pe membrii familiei și pe finanțatorii din cercul intim al lui Putin, sporind presiunea asupra lui Putin în timp ce acesta își continuă invazia fără sens în Ucraina", se arată în comunicatul de presă.

×
Subiecte în articol: sanctiuni Marea Britanie Vladimir Putin