x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mark Zuckerberg discută la Berlin cu oficiali germani despre discursul xenofob de pe Facebook la adresa refugiaţilor

Mark Zuckerberg discută la Berlin cu oficiali germani despre discursul xenofob de pe Facebook la adresa refugiaţilor

25 Feb 2016   •   17:55
Mark Zuckerberg discută la Berlin cu oficiali germani despre discursul xenofob de pe Facebook la adresa refugiaţilor

Fondatorul şi directorul executiv al reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a sosit la Berlin unde participă la o serie de dezbateri privind combaterea xenofobiei şi a mesajelor de ură în mediul online pe fondul afluxului de refugiaţi pe teritoriul Germaniei, scrie DPA.

Zurckerberg discută joi după-amiază despre criza refugiaţilor pe teritoriul european cu şeful de cabinet al Cancelariei germane, Peter Altmaier.

Afluxul a peste 1 milion de migranţi care au ajuns în Germania în 2015 a copleşit autorităţile locale germane şi a alimentat extremismul facţiunilor de dreapta care exprimă puncte de vedere radicale pe reţelele de socializare.

Cei de la Facebook au fost de acord în decembrie 2015 să se supună legislaţiei germane privind mesajele xenofobe, care instigă la ură, pe site-urile sale din Germania. Anterior guvernul german îşi exprimase nemulţumirea că Facebook reacţionează prea lent la mesajele xenofobe şi de ură postate pe reţeaua de socializare.

După întâlnirea cu Peter Altmaier, Zuckerberg va discuta cu experţi în conţinut digital la Facebook Innovation Centre din Berlin, după care va fi recompensat cu o distincţie din partea grupului media Axel Springer. Directorul trustului Axel Springer, Mathias Doepfner, a lăudat reuşita lui Zuckerberg privind crearea celui mai important canal de comunicare al unei generaţii, Facebook.

Vineri, şeful Facebook va discuta cu publicul la Primăria din Berlin, unde va răspunde întrebărilor din partea celor prezenţi. AGERPRES

×