x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mercedes-Benz şi Geely vor produce în China maşini electrice marca Smart

Mercedes-Benz şi Geely vor produce în China maşini electrice marca Smart

12 Ian 2020   •   20:30
Mercedes-Benz şi Geely vor produce în China maşini electrice marca Smart

Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, va produce în China maşini electrice marca Smart împreună cu Zhejiang Geely Holding Group, a anunţat sâmbătă vicepreşedintele subsidiarei chineze a Daimler, Leng Yan, transmite Reuters.


Maşinile vor fi fabricate în oraşul chinez Xian, capacitatea anuală de producţie fiind de aproximativ 150.000 de vehicule, a declarat pentru Reuters Leng Yan, în marja forumului EV100 care se desfăşoară la Beijing, un eveniment anual unde şefii din industria auto se întâlnesc pentru a discuta politicile şi evoluţia pieţei auto. China este cea mai mare piaţă auto din lume.

Anul trecut, vânzările brandului Smart s-au ridicat la aproximativ 116.800 vehicule pe plan global.

Geely şi Mercedes-Benz vor investi fiecare 2,7 miliarde de yuani (388,8 milioane de dolari) într-o societate mixtă cu sediul în oraşul chinez Ningbo pentru a construi "maşini electrice premium şi inteligente" sub brandul Smart.

Geely deţine o participaţie de 9,7% în Daimler. De asemenea, grupul german produce în parteneriat cu firma chineză BAIC maşini Mercedes-Benz în Beijing.

În martie, Daimler a anunţat încheierea unei alianţe cu grupul auto chinez Geely, pentru a produce împreună în China, începând din anul 2022, următoarea generaţie de automobile marca Smart.

Designul viitoarelor Smart va fi asigurat de Mercedes iar dezvoltarea tehnică de Geely. Automobilele vor fi produse în China pentru o piaţă mondială şi vor începe să fie vândute în 2022.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mercedes-benz