x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Metamfetamina lovește și în temple! Călugării thailandezi nu trec testele antidrog și sunt concediați

Metamfetamina lovește și în temple! Călugării thailandezi nu trec testele antidrog și sunt concediați

de Alexandru Dănciulescu    |    02 Dec 2022   •   11:04
Metamfetamina lovește și în temple! Călugării thailandezi nu trec testele antidrog și sunt concediați
Sursa foto: Hepta

Un mic templu budist din Thailanda a rămas fără călugări, după ce toți au fost concediați, deoarece nu au trecut testele antidrog.

Patru călugări, inclusiv abatele, au fost testați pozitiv la metamfetamină în provincia nordică Phetchabun, a dezvăluit un oficial pentru agenția de presă AFP. El a mărturisit că vinovații au fost trimiși ulterior la o clinică medicală pentru a urma un program de reabilitare antidrog.

Raidul are loc pe fondul unei campanii naționale de combatere a traficului de droguri.

Călugării au fost trași pe linie moartă, după ce poliția le-a administrat teste de urină, la care toți cei patru bărbați au picat. Oficialii nu au precizat ce a atras atenția poliției asupra templului.

Potrivit sursei citate de AFP, „templul nu mai are acum călugări, iar sătenii din apropiere sunt îngrijorați că nu mai pot avea parte de forțele protectoare”. Conform practicilor budiste, credincioșii obțin o forță protectoare prin fapte bune - în acest caz, prin oferirea de alimente călugărilor.

Oficialii regionali au cerut ajutorul șefului monahal local, care a promis să repartizeze câțiva călugări noi la templul din districtul Bung Sam Phan, în încercarea de a-i liniști pe credincioși.

În ultimii ani, metamfetamina a devenit o problemă majoră în Thailanda, confiscările de droguri atingând un nivel record în 2021, susține Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate.

Țara este un important punct de tranzit pentru metamfetamină. Drogurile pătrund în țară din Myanmar - cel mai mare producător mondial de metamfetamină - prin Laos.

Luna trecută, prim-ministrul thailandez, Prayuth Chan-ocha, a ordonat măsuri drastice împotriva drogurilor, după ce un fost ofițer de poliție care fusese concediat din poliție pentru posesie de metamfetamină a ucis 37 de persoane, în timpul unui schimb de focuri într-o grădiniță.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×