x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Metodă REVOLUŢIONARĂ! Cum s-a transformat faţa unui tânăr desfigurat cu ajutorul unei imprimante 3D (VIDEO)

Metodă REVOLUŢIONARĂ! Cum s-a transformat faţa unui tânăr desfigurat cu ajutorul unei imprimante 3D (VIDEO)

14 Mar 2014   •   10:13

Un locuitor al Ţării Galilor care a rămas desfigurat după un accident de motocicletă a cunoscut o schimbare radicală a vieţii datorită procedurilor de reconstrucţie facială prin intermediul unor imprimante 3D, o tehnologie inovatoare care oferă 'rezultate incomparabile' conform chirurgilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Victimă a unui grav accident de motocicletă în 2012, Stephen Power a suferit fracturi ale pomeţilor, ale maxilarului superior, ale craniului şi nasului. După accident el a fost nevoit să rămână internat în spital timp de 4 luni. Rămas desfigurat, Stephen Power obişnuia să nu iasă din casă fără să poarte şapcă şi ochelari de soare pentru a-şi ascunde cât mai mult din chip.

În prezent el speră, aşa cum a declarat miercuri pentru BBC, că nu va mai fi nevoie să se ascundă, după o intervenţie chirugicală care este prezentată la Muzeul Ştiinţific din Londra cu ocazia expoziţiei '3D Printing: The Future' (Imprimarea 3D: Viitorul).

Pentru a-i reface simetria feţei, chirurgii de la spitalul Morriston din Swansea (Ţara Galilor) i-au reconstruit pomeţii obrajilor folosind implanturi realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, pornind de la un model de reconstrucţie.

'Rezultatele sunt mai bune decât orice altceva am fi putut obţine prin metode diferite. Este incredibil. Această tehnologie ne permite să fim mult mai exacţi', a subliniat Adrian Sugar, chirurgul care l-a operat pe Stephen Power.

'Am putut observa diferenţa imediat ce m-am trezit din anestezie', după o intervenţie chirugicală care a durat 8 ore, a mai precizat pacientul în vârstă de 29 de ani.


×