x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Phelps, CONDAMNAT la închisoare! Primele declaraţii ale celebrului înotător american

Michael Phelps, CONDAMNAT la închisoare! Primele declaraţii ale celebrului înotător american

20 Dec 2014   •   16:02
Michael Phelps, CONDAMNAT la închisoare! Primele declaraţii ale celebrului înotător american
Sursa foto: Facebook

Înotătorul american Michael Phelps, un veritabil erou în ţara lui, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii, dintre care 18 de aur, a fost condamnat un an de închisoare cu suspendare, dar sub supraveghere de 18 luni, timp în care la orice abatere ar putea fi încarcerat.

Tribunalul districtului Maryland, prezidat de judecătorul Nathan Braverman, a dat pedeapsa pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate şi exces de viteză, instanţa ordonând şi continuarea unui program de dezintoxicare.

În perioada de supraveghere, Phelps nu va putea bea alcool, dar va putea pleca din SUA pentru a se antrena şi a participa la competiţii.

"Ultimele trei luni din viaţa mea au fost printre cele mai dure pe care le-am trăit, dar am şi învăţat mult din această perioadă. Am învăţat mult despre mine, iar acum am mijloacele pentru a continua să învăţ şi să progresez. Ceea ce am făcut nu a fost bine şi vreau să împărtăşesc experienţa mea sperând că asta poate face diferenţa. Ştiu că mai am multă muncă în faţă, însă am alături oameni care mă ajută şi viitorul se prezintă bine", a scris Phelps pe pagina sa de Facebook.

Phelps, 29 de ani, a fost reţinut de poliţie în dimineaţa zilei de 30 septembrie, fiind prins la volanul automobilului său, un Land Rover alb, cu 135 km/h într-un tunel din Baltimore (Maryland), unde limita de viteză este de 70 km/h. 'A fost incapabil să efectueze de o manieră satisfăcătoare o întreagă serie de teste standard pentru a-i evalua sobrietatea', a explicat poliţia în acel moment, ajungând astfel la concluzia că 'a condus sub influenţă' (DUI), mai ales că a depăşit şi linia continuă, intrând pe sensul opus, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: michael phelps