x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de oameni s-au adunat la Stonehenge pentru a celebra solstiţiul de iarnă

Mii de oameni s-au adunat la Stonehenge pentru a celebra solstiţiul de iarnă

21 Dec 2016   •   18:45
Mii de oameni s-au adunat la Stonehenge pentru a celebra solstiţiul de iarnă

Peste 5.000 de păgâni, druizi şi alţi entuziaşti s-au adunat miercuri la monumentul antic de la Stonehenge pentru a celebra solstiţiul de iarnă, relatează Reuters. 

Soarele a răsărit pe locul celebrelor ruine megalitice de la Stonehenge, din comitatul Wiltshire, la ora 08.09 HMT, în cea mai scurtă zi a anului din emisfera nordică. 

Unii au cântat la instrumente muzicale, în timp ce alţii au făcut fotografii cu soarele care răsărea şi care a furnizat miercuri numai opt ore de lumină, potrivit English Heritage, organizaţia care gestionează situl istoric. 

"Sunt din Africa de Sud, am venit pentru solstiţiu, special pentru solstiţiu. Sunt păgână, vrăjitoare, şi acesta este cel mai bun loc în care te poţi afla în acest moment", a declarat o femeie. 

Pentru păgâni, aceasta era noaptea în care Marea Zeiţă dădea naştere noului Soare, repornind astfel ciclul anotimpurilor. 

Potrivit cercetătorilor, ruinele megalitice de la Stonehenge datează cu aproximaţie din 2050 î.Hr. şi se presupune că au fost poziţionate astfel încât lumina Soarelui la apus, la data solstiţiului de iarnă, să cadă într-un anume fel. AGERPRES

×