x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de ruşi din Habarovsk, în stradă să îşi apere guvernatorul arestat

Mii de ruşi din Habarovsk, în stradă să îşi apere guvernatorul arestat

25 Iul 2020   •   17:00
Mii de ruşi din Habarovsk, în stradă să îşi apere guvernatorul arestat

Mii de locuitori din Habarovsk, Federaţia Rusă, au participat sâmbătă la un marş și au cerut eliberarea guvernatorului regiunii, arestat la începutul lunii mai. Acesta este al treilea mare protest din Habarovsck, iar presa locală scrie că la marş au participat circa 15.000 de manifestanţi.

Mii de locuitori ai oraşului Habarovsk din Federaţia Rusă au ieşit sâmbătă în stradă, pentru a treia oară, la un marş de susţienere a guvernatorului regiunii, arestat la începutul lunii.

Protestatari au scandat „Rusia se trezeşte! Acesta e regiunea noastră! Libertate!”.

„Noi vrem să-l apărăm. Dacă noi nu l-am fi ales guvernator, el ar fi trăit liniştit cu familia sa mai departe şi ar fi fost deputat în DUMA, şi ar fi trăit bine. Ne-am săturat. Noi l-am ales şi noi vrem să fim auziţi. Noi vrem singuri să decidem ce să facem cu acest om. Aduceţi-l înapoi, şi aici o instanţă de judecată corectă şi deschisă va decide ce să facă cu el: să-l încarcereze sau nu”, a declarat unul dintre protestatari.

Oamenii cer eliberarea lui Serghei Furgal, care este acuzat de procurorii ruşi că ar fi implicat în mai multe crime în perioada anilor 2004 şi 2005. Furgal, membru al Partidului Naţional Liberal Democrat, a fost ales guvernator în 2018. El este foarte popular în regiunea Habarovsk, iar victoria sa neaşteptată la alegeri s-a soldat cu frustrări în partidul preşedintelui Putin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia protest serghei furgal