x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rupere violentă de nori la Milano. În Brescia, o fată de 16 ani a fost ucisă de un copac căzut

Rupere violentă de nori la Milano. În Brescia, o fată de 16 ani a fost ucisă de un copac căzut

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   18:15
Rupere violentă de nori la Milano. În Brescia, o fată de 16 ani a fost ucisă de un copac căzut

Rupere violentă de nori la Milano, noaptea trecută. Toate parcurile au fost închise, iar două școli au acoperișurile smulse de vânt. În Brescia, o fată de 16 ani a fost ucisă de un copac căzut

După valul puternic de vreme rea de luni, Lombardia este în continuare lovită de ploi torențiale și rafale de vânt.

O nouă și violentă rupere de nori a avut loc în cursul nopții la Milano. În jurul orei 4, o furtună însoțită de rafale de vânt și grindină a lovit capitala lombardă, smulgând mai multe acoperișuri și provocând căderea unor copaci.

„Am avut o noapte albă, vântul în oraș a depășit 100 de kilometri pe oră. De la ora 4 dimineața, am lucrat personal cu tehnicienii Primăriei pentru a coordona activitățile de limitare a pagubelor produse de ruperea de nori care a lovit orașul nostru noaptea trecută. Situația nu este ușoară”, a declarat primarul orașului Milano, Giuseppe Sala.

Ploaia puternică a provocat, de asemenea, inundații în mai multe case, intrând prin ușile și ferestrele blindate, în ciuda faptului că a durat doar 20 de minute, relatează Rai News.

Municipalitatea din Milano a dispus închiderea tuturor parcurilor. Două școli au acoperișurile smulse de vânt, iar Castelul Sforzesco a fost închis din motive de siguranță, deoarece de pe acesta cad țigle.

Totodată, a început curățarea străzilor de crengile și copacii căzuți cu sutele, pentru a permite revenirea transportului public.

Luni, o femeie în vârstă de 58 de ani a murit după ce a fost strivită de un copac, care a căzut din cauza furtunii, în timp ce se plimba în Lissone (Monza).

De asemenea, o fată de 16 ani a murit după ce a fost lovită de un copac căzut într-o tabără din Codegolo, provincia Brescia.

Tot în zona Brescia, în Val Dorizzo, o altă tabără a fost evacuată de către pompieri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: milano vant puternic ploi torenţiale