x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul mexican Carlos Slim Helu investeşte în piaţa imobiliară din Spania, urmând exemplul oferit de Bill Gates şi Soros

Miliardarul mexican Carlos Slim Helu investeşte în piaţa imobiliară din Spania, urmând exemplul oferit de Bill Gates şi Soros

07 Apr 2016   •   14:48

Miliardarul mexican Carlos Slim Helu a decis să continue investiţiile pe piaţa imobiliară din Spania, după exemplul oferit de alţi doi miliardari celebri, George Soros şi Bill Gates, pariind în acest fel pe revenirea sectorului imobiliar şi al construcţiilor din statul iberic, după prăbuşirea din perioada crizei, relatează Bloomberg.

Slim, în vârstă de 76 de ani, este pe locul al patrulea în topul bogaţilor lumii.

Luna trecută, Carlos Slim Helu a făcut o ofertă, prin intermediul vehiculului său financiar Inversora Carso, pentru compania Fomento de Construcciones & Contratas SA (FCC), cu sediul în Barcelona. oferta include şi preluarea unei participaţii de 37% deţinută de către FCC la dezvoltatorul imobiliar Realia, cu sediul în Madrid.

Decizia este o continuare a unor investiţii pe care miliardarul mexican le-a început în 2014. La acel moment, Slim a devenit cel mai important acţionar al FCC, printr-o investiţie care a permis constructorului catalan să îşi reducă datoriile.  

În plus, în luna februarie, Slim şi un alt acţionar important al FCC au decis să elimine claza care limita deţinea maximă la 29,9% din capitalul companiei.

Carlos Slim este coacţionar la FCC cu un alt miliardar de top, Bill Gates, care deţine 5,7% din acţiunile FCC. Pe piaţa imobiliară spaniolă este activ şi un alt miliardar celebru, George Soros, care a făcut investiţii după 2013 prin intermediul fondului Quantum Partners.

Miliardarul mexican este cunoscut pentru investiţiile sale pe pieţe care au suferit căderi mari, pe care profită de preţurile scăzute ca să facă achiziţii, în aşteptarea revenirii pieţei.  

"Când Slim a investit aici, sectorul construcţiilor şi cel imobiliar erau aproape de nivelul minim, iar acum pariază pe redresare. A cumpărat la momentul potrivit şi la un preţ bun", a comentat Carles Vergara, profesor de management la şcoala de afaceri IESE din Barcelona, citat de Bloomberg.

Piaţa imobiliară spaniolă s-a prăbuşit după o bulă finanţată prin creditare, înainte de criza care a început în 2008. După căderea pieţei, Spania a juns la un surplus de circa 1,4 milioane de locuinţe.

Însă economia spaniolă este în revenire puternică, înregistrând o creştere peste media zonei euro în 2015, iar cererea de locuinţe a început din nou să crească. Astfel, zona Madrid a fost a cincea cea mai activă piaţă europeană în perioada octombrie 2014-octombrie 2015, cu tranzacţii de 5 miliarde de euro, potrivit unui raport al firmei de consultanţă PwC.  

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: carlos slim