x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Kenya: Evitați orice călătorie

MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Kenya: Evitați orice călătorie

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   19:24
MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Kenya: Evitați orice călătorie
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a decis ridicarea nivelului de alertă pentru Kenya la nivelul 8/9 – Evitați orice călătorie, pe fondul evoluțiilor de securitate generate de tensiunile interne din Republica Kenya, inclusiv demonstrațiile recente din Nairobi.

Astfel, MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în acest stat să își revizuiască planurile de călătorie și să își amâne deplasările în Kenya.

De asemenea, MAE recomandă insistent cetățenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să își notifice de urgență prezența la Ambasada României la Nairobi, în vederea facilitării obținerii de asistență și protecție consulară, dacă situația o va impune.

Totodată, cetățenii prezenți în Kenya sunt sfătuiți să manifeste prudență deosebită și să evite zonele în care se desfășoară demonstrații și să urmeze cu strictețe eventualele instrucțiuni ale autorităților locale.

MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nairobi, monitorizează situația de securitate, misiunea diplomatică fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nairobi: +254721214073, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +254708368303.

(sursa: Mediafax)

×