x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul maghiar de Interne spune că nu este nevoie de gard la graniţa cu România

Ministrul maghiar de Interne spune că nu este nevoie de gard la graniţa cu România

01 Mar 2016   •   20:51
Ministrul maghiar de Interne spune că nu este nevoie de gard la graniţa cu România

Ministrul Afacerilor Interne din România, Petre Tobă, şi omologul său maghiar, Sandor Pinter, au discutat luni la graniţă, în Punctul Comun de Contact Borş-Artand, şi au concluzonat că nu sunt necesare măsuri suplimentare la frontiera dintre cele două ţări, scrie news.ro.

În urma discuţiilor dintre Petre Tobă şi omologul său maghiar, s-a conluzionat că măsurile adoptate şi situaţia operativă nu justifică luarea de măsuri suplimentare la frontiera dintre cele două state, deoarece este vorba despre frontiera internă a Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au discutat şi despre cooperarea cu statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene, în special cu statele de origine ale migranţilor sau cele folosite ca ţări de tranzit, în special cu Turcia. 

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică, într-un discurs rostit în Parlament, că le-a ordonat miniştrilor Apărării şi de Interne să înceapă activitatea preliminară pentru ridicarea unui gard la graniţa cu România şi să facă un studiu de fezabilitate în acest sens.

“Dacă va fi necesat, ne vom apăra din toate direcţiile, de la (graniţa cu –n.r.) Slovenia, până la cea cu Ucraina”, le-a spus Orban parlamentarilor.

Mai mult, el a acuzat “birocraţii din UE” că încurajează afluxul de refugiaţi cu care se confruntă continentul.

La Budapesta se discută de câteva luni despre posibilitatea de a ridica un gard la graniţa cu România, dar oficialii au dat asigurări că vor pune în aplicare proiectul numai dacă fluxul migratoriu îşi schimbă ruta şi se mută prin ţara noastră.

În toamnă, Ungaria a ridicat garduri la graniţa cu Serbia şi la cea cu Croaţia.

×
Subiecte în articol: sandor pinter