x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul olandez pentru migraţie: Bulgaria este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen

Ministrul olandez pentru migraţie: Bulgaria este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen

13 Feb 2013   •   10:09
Ministrul olandez pentru migraţie: Bulgaria este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen

Olanda şi-a revizuit poziţia cu privire la aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, anunţă postul naţional de televiziune de la Sofia, potrivit Agerpres. Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen se va afla pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din martie, conform recomandării incluse în concluziile Consiliului European din decembrie 2012.

Ministrul olandez pentru migraţie, Fred Teeven, a declarat marţi seară că este convins că Bulgaria este pregătită pentru aderare la spaţiul european de liberă circulaţie. "Colaborarea noastră cu Bulgaria este mai mult decât bună", a spus Teeven după ce s-a întâlnit la Haga cu vicepremierul bulgar Ţvetan Ţvetanov, care este şi ministru de interne în cabinetul de la Sofia.

"Am avut o discuţie foarte deschisă şi sinceră cu ministrul Ţvetanov şi eu am rămas cu convingerea că Bulgaria este deja pregătită", a mai spus politicianul olandez. El a adăugat că, în următoarele zile, trebuie să aibă loc consultări cu celelalte ţări din nord-vestul Europei pentru că data de 7 martie, când va fi abordat subiectul de către miniştrii de interne din UE, este foarte aproape şi nu este timp de pierdut.

Anunţul vine la scurt timp după ce ministrul olandez al afacerilor externe Frans Timmermans a precizat într-o întrevedere cu omologul său român Titus Corlăţean că noul guvern de la Haga nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ultimul subiect rămânând însă de interes pentru ţara sa.

×