x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moarte SUSPECTĂ: Un înalt demnitar al Rusiei a fost găsit mort în propria piscină

Moarte SUSPECTĂ: Un înalt demnitar al Rusiei a fost găsit mort în propria piscină

24 Aug 2017   •   09:47
Moarte SUSPECTĂ: Un înalt demnitar al Rusiei a fost găsit mort în propria piscină

Ambasadorul rus în Sudan, Mirgaias Şirinski, a fost găsit mort miercuri, în piscina reşedinţei sale din Khartoum, au indicat responsabili sudanezi, respingând pentru moment ipoteza unei crime, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

"Ambasadorul rus a decedat în această seară în reşedinţa sa" din capitala sudaneză, a afirmat Ministerul Afacerilor Externe sudanez într-un comunicat, fără să precizeze cauzele decesului acestui diplomat, născut în 1954. 


Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Omar al-Mokhtar, a declarat pentru AFP că diplomatul fusese "găsit mort în piscina reşedinţei sale în cursul serii". "Potrivit investigaţiilor preliminare, el a decedat din cauze naturale", a adăugat acesta fără să facă alte precizări.


Un alt înalt reprezentant al poliţiei sudaneze a indicat de asemenea că, potrivit primelor elemente ale anchetei, pista criminală este exclusă. "Ambasadorul rus a murit în timp ce înota în piscina de acasă", a spus el sub acoperirea anonimatului. Poliţia şi reprezentanţii Ambasadei Rusiei i-au transportat corpul la morgă, a continuat responsabilul.


Moscova a confirmat decesul diplomatului rus într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, publicat de RIA Novosti. "Anunţăm cu tristeţe moartea ambasadorului Şirinski la Khartoum", a indicat ministerul, afirmând că va da "detalii despre circumstanţele decesului după primirea informaţiilor din partea personalului diplomatic al Ambasadei ruse din Khartuom". 

Mirgaias Şirinski, cunoscător al limbilor arabă şi engleză, fusese numit ambasador în Sudan în decembrie 2013. El mai fusese anterior ambasador în Rwanda, între anii 2006-2013. 

Postul de televiziune al armatei ruse Zvezda a relatat că ambasadorul rus în Sudan a decedat în urma unui atac de cord în jurul orei18:00. "Angajaţii ambasadei, care se aflau în acel moment în reşedinţă, au sunat după un medic, dar, din păcate, acesta nu a mai putut fi salvat", a declarat postului de televiziune respectiv Serghei Koniaşin, secretarul de presă al ambasadei ruse din Khartoum.

×
Subiecte în articol: sudan