x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moartea la Washington a unui magnat al presei din Rusia NASTE CONTROVERSE

Moartea la Washington a unui magnat al presei din Rusia NASTE CONTROVERSE

de Dan Constantin    |    12 Mar 2016   •   12:10
Moartea la Washington a unui magnat al presei din Rusia NASTE CONTROVERSE
Sursa foto: Vladimir Putin (Christian Silva/Intact Images)

În 5 noiembrie 2015 a murit la Washington Mihail Lesin, fost ministru al presei in Rusia sub presedintii  Eltin si Putin. Familia declara ca decesul a survenit in urma unui stop cardiac. Putin a trimis condoleante.

Decesul devine, insa, un caz cercetat de politia din Washington dupa ce in 10 martie2016 au fost publicate informatii din raportul medicilor legisti.
 
Acestia au descoperit pe corpul lui Lesin lovituri puternice pe cap , gat si leziuni pe membrele inferioare , ceea ce indica o alta posibila cauza a mortii.
 
Imediat incepe un dialog intre institutiile din SUA si Rusia pe tema mortii lui Lesin. Ministerul rus de Externe solicita o ancheta rapida, procurorul general al Rusie se adreseaza omologului de la Washington, la Departamentul de Stat subiectul este abordat in conferinta zilnica de presa la care purtatorul de cuvant declara ca nu stia ce fel de viza avea Lesin pentru intrarea in Statele Unite.
 
BIOGRAFIA LUI lESIN ESTE EXTREM DE INTERESANTA.
 
 
Inginer de constructii pana la sfarsitul anilor 80, intra in vartejul schimbarilor din Rusia facand o cariera rapida in  institutiile de media. Este director general pentru partea comerciala si publicitate al Agentiei Novosti, intra in conducerea televiziunii de stat, conduce campanii pentru realegerea lui Eltin si Putin.
 
In perioada 1999-2004 este ministru pentru Presa, formeaza apoi gigantul de presa Gazprom-Media si pune bazele RUSSIA Today. La inceptul lui 2015 demisioneaza de la Gazprom Media si pleaca in Statele Unite unde fiul sau are o promitatoare cariera la Holywood, in lumea filmului, iar fiica lui conduce canalul RT . 
 
Lisin este anchetat pentru spalare de bani dupa ce senatori americani au suspiciuni ca achizitiile din SUA au la baza fonduri obtinute din acte de coruptie.
 
STRATFOR lanseaza supozitia ca Lesin incerca sa negocieze o solutie de compromis cu FBI. Ziaristii americani de investigatii ridica intrebari asupra cazarii lui Lesin in hotelul in care a murit, sub standardul unui miliardar.

×