x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

de Mihaela Matachita    |    25 Iun 2010   •   00:00

Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti aduce la cunoştinţa publicului două modificări importante referitoare la serviciile consulare de vize temporare, potrivit unui comunicat de presă emis vineri.



Astfel, începând cu data de 25 iunie, au fost modificate numerele de telefon ale call center-ului care asigură programarea solicitanţilor de vize temporare şi care oferă informaţii despre vize. Noile numere de telefon sunt: 03 71 72 00 53 (apelabil din România) şi 1 888 882 7125 (apelabil din Statele Unite).

Cei care solicită viza în România pot folosi, mai nou, o carte de credit pentru programarea interviului. Acum, solicitanţii au posibilitatea de a vorbi mai mult de şapte (7) minute per apel, dar pentru fiecare apel este necesară o nouă tranzacţie.

Cealaltă modificare semnificativă a serviciilor de vize temporare va intra în vigoare din data de 6 iulie 2010. Începând cu această dată, toate persoanele rezidente în România care se califică pentru vize temporare (cei care obţin o viză temporară) vor trebui să folosească serviciile de curierat pentru returnarea paşapoartelor, odată ce viza a fost aprobată. Acest serviciu este obligatoriu pentru toţi cei care locuiesc în România, inclusiv în Bucureşti. Astfel, începând cu 6 iulie, nu va mai fi necesar ca solicitanţii de viză să revină la Secţia Consulară în ziua următoare pentru a-şi recupera paşapoartele.

Serviciile de curierat pentru Ambasadă vor fi prestate de Sameday Courier, firmă de curierat românească. Preţurile au fost special negociate şi stabilite la 5 USD pentru un singur paşaport şi 7,5 USD pentru mai multe paşapoarte livrate la aceeaşi adresă; costurile vor fi achitate în Lei de către solicitanţi.

Un reprezentant al firmei de curierat va fi prezent în Consulat de luni până vineri, între orele 8:00 şi 12:00, pentru a oferi asistenţă şi informaţii. Website-ul firmei Sameday Courier este: www.sameday.ro

Informaţii suplimentare pot fi găsite la http://romania.usembassy.gov, pagina web a Ambasadei.

×
Subiecte în articol: externe