x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite "şocate", după ce Egiptul a condamnat la moarte 529 de simpatizanţi ai lui Mohamed Morsi

Statele Unite "şocate", după ce Egiptul a condamnat la moarte 529 de simpatizanţi ai lui Mohamed Morsi

24 Mar 2014   •   22:54
Statele Unite "şocate", după ce Egiptul a condamnat la moarte 529 de simpatizanţi ai lui Mohamed Morsi
Sursa foto: Mohamed Morsi

Statele Unite s-au declarat "şocate" luni după ce justiţia din Egipt a condamnat la moarte 529 de simpatizanţi ai preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi au cerut regimului interimar instalat de armată să continue tranziţia democratică.

'Suntem profund îngrijoraţi - şi aş spune, de fapt, destul de şocaţi', a denunţat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, citată de AFP. 'Pur si simplu nu pare posibil ca o revizuire corectă a probelor şi mărturiilor în conformitate cu standardele internaţionale să fi putut fi efectuată pentru 529 de inculpaţi în două zile de proces', a adăugat ea.

O astfel de condamnare 'este un fel de provocare de logică', a subliniat dna Harf. 'Vom continua să facem apel la guvernul egiptean să le asigure tuturor celor aflaţi în detenţie în Egipt proceduri juste şi care respectă libertăţile', a insistat ea.

Peste 500 de susţinători ai preşedintelui destituit Morsi au fost condamnaţi la moarte luni pentru violenţele din timpul verii, după un proces rapid pe fondul represiunii sângeroase a islamiştilor în Egipt. Din cei 529 de condamnaţi la pedeapsa capitală doar 153 sunt în detenţie, ceilalţi se ascund. (Agerpres)

×