x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldovenii de peste Prut îşi aleg astăzi primarii şi consilierii locali.

Moldovenii de peste Prut îşi aleg astăzi primarii şi consilierii locali.

05 Iun 2011   •   06:17
Moldovenii de peste Prut îşi aleg astăzi primarii şi consilierii locali.

Mai mult de 2,6 milioane de alegatori sunt asteptati la urne in intreaga tara ca sa-si desemneze primarii si consilierii. Pe listele electorale de la Chisinau sunt inscrisi 660.000 de alegatori. Birourile de vot s-au deschis la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00.

Cea mai apriga batalie se va da pentru primaria capitalei Chisinau, oras in care se concentreaza aproape un sfert din populatia tarii si o mare parte din economie.

Citeste si Separatistii transnistreni au blocat accesul la urne al alegatorilor din Corjova

Principalii candidati sunt actualul edil Dorin Chirtoaca si Igor Dodon. Primul este sustinut de partidele proocidentale aflate la putere, iar cel de-al doilea este reprezentantul comunistilor.

Citeste si Voronin: Sediul primariei Chisinau "trebuie de maturat, reparat si sfintit"

Potrivit ultimelor sondaje, Chirtoaca e creditat cu 43% din intentiile de vot. Iar adversarul sau, cu 27 de procente. Totusi, surprizele nu sunt excluse.

Potrivit analistilor, prooccidentalii vor fi dezavantajati de faptul ca cetatenii moldoveni din strainatate nu pot vota in alegerile locale.

In plus, nemultumirile legate de salariile mici si de rata ridicata a somajului, s-ar putea reflecta in rezultatul scrutinului chiar daca acestea nu tin de competenta primarului.

×
Subiecte în articol: chisinau chirtoacă alegeri moldova