x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moneda euro pe tobogan, după ce miniştrii europeni ai finanţelor nu propun noi măsuri anticriză

Moneda euro pe tobogan, după ce miniştrii europeni ai finanţelor nu propun noi măsuri anticriză

16 Sep 2011   •   15:15

Ministri de Finante din zona euro, reuniti vineri in Polonia, nu au anuntat noi masuri anticriza, asa cum se asteptau investitorii, dupa apelul la unitate al sefului Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, ceea ce a dus la deprecierea euro, transmite Reuters.

Unii investitori asteptau ca ministrii sa anunte noi masuri, discutiile fiind concentrate pe eficientizarea Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara.

Presedintele Eurogroup, format din ministrii de Finante ai tarilor membre ale uniunii monetare, Jean-Claude Juncker, a declarat ca dialogul cu Geithner a fost informal si nu s-a discutat despre extinderea facilitatii prin includerea unui partener din afara zonei euro.

Geithner, a carui prezenta la intalnire scoate in evidenta ingrijorarea Statelor Unite, si-a exprimat increderea ca Europa are capacitatea sa rezolve criza datoriilor.

La ora 13:00 GMT, euro era in scadere cu 0,8%, la 1,3764 dolari pe unitate, sub un varf al saptamanii de 1,3937 dolari pe untiate atins joi. (Mediafax)

×