x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova anunță DATA negocierilor de pace ruso-ucrainene

Moscova anunță DATA negocierilor de pace ruso-ucrainene

28 Mar 2022   •   14:59
Moscova anunță DATA negocierilor de pace ruso-ucrainene
Sursa foto: Hepta

Negocierile de pace ruso-ucrainene ar putea începe marți cu prezența fizică, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Până acum discuțiile dintre cele două părți au înregistrat progrese slabe.

Vladimir Putin a stabilit telefonic, duminică, cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan ca tratativele să aibă loc la Istanbul.
Turcia speră ca negociatorii să cadă de acord asupra unui armistiţiu,  scrie Reuters..

Autoritățile de la Ankara anunțaseră anterior că dialogul ar putea începe astăzi, dar Peskov a spus că echipa de negociatori nu pot ajunge la Istanbul atât de repede. 
De asemenea, el a precizat că nu au fost înregistrate progrese semnificative și nici nu a făcut precizări despre o posibilă întâlnire între șefii celor două state aflate în conflict. 

Dmitri Peskov a spus că anchetatorii ruși analizează o înregistrare video care arată că armata ucraineană torturează prizonieri militari. El a afirmat că sunt "imagini monstruoase" și trebuie evaluată juridic.

Poziția Rusiei față de declarațiile președintelui Joe Biden

Peskov a mai transmis că declarațiile președintelui american despre Vladimir Putin și regimul politic de la Moscova sunt îngrijorătoare iar Kremlinul va urmări cu atenție afirmațiile liderului de la Casa Albă. 

Joe Biden a spus, în timpul vizitei în Polonia că Putin este un "tiran" și "nu poate rămîne la putere". Ulterior, Casa Albă a dezmințit iar președintele american a revenit asupa declarațiilor. 

×
Subiecte în articol: negocieri Rusia Ucraina Dmitri Peskov