x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova avertizează: NATO va avea "probleme" cu Rusia dacă va apăra Georgia

Moscova avertizează: NATO va avea "probleme" cu Rusia dacă va apăra Georgia

19 Aug 2008   •   00:00
Moscova avertizează: NATO va avea "probleme" cu Rusia dacă va apăra Georgia

11:30 • Cooperarea dintre Rusia şi NATO va avea de suferit, dacă Alianţa încearcă să "protejeze" Georgia, a avertizat viceministrul rus de externe Aleksandr Gruşko, relatează AFP.

Cooperarea dintre Rusia şi NATO va avea de suferit, dacă Alianţa încearcă să "protejeze" Georgia, a avertizat viceministrul rus de externe Aleksandr Gruşko, relatează AFP.

CONFLICT. "Dacă NATO încearcă să protejeze Georgia, vor exista probleme în cooperarea cu Alianţa", a declarat oficialul rus într-un interviu acordat cotidianul Vremia Novostei. "Ne opunem în continuare extinderii NATO. O astfel de politică duce la impas", a adăugat el. Miniştrii de externe ai celor 26 de state membre NATO se reunesc astăzi, la Bruxelles, pentru a-şi reafirma susţinerea faţă de Georgia în conflictul cu Rusia. Reuniunea extraordinară, convocată la cererea Washingtonului, începe la ora locală 10.00 (11.00 ora României), la sediul NATO, şi se va încheia după-amiază. Discuţiile au loc în contextul în care retragerea trupelor ruse din Georgia, promisă de Moscova, întîrzie să se concretizeze pe teren. Un responsabil american din apărare a declarat ieri seară că nu a observat deocamdată niciun semn al unei retrageri semnificative a forţelor ruse din Georgia. În aceste condiţii, NATO urmează să îşi reafirme susţinerea pentru integritatea teritorială a Georgiei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe nato georg