x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mozambic: Călugăriță italiană, împușcată mortal și șase localnici, decapitați de insurgenți

Mozambic: Călugăriță italiană, împușcată mortal și șase localnici, decapitați de insurgenți

08 Sep 2022   •   11:20
Mozambic: Călugăriță italiană, împușcată mortal și șase localnici, decapitați de insurgenți
Sursa foto: Hepta

Cel puțin șase mozambicani au fost decapitați și o călugăriță italiană a fost împușcată mortal de insurgenții afiliați Statului Islamic în Mozambic, potrivit Reuters.

Cel puțin șase persoane au fost decapitate și o călugăriță italiană a fost ucisă marți de insurgenți legați de Statul Islamic în provincia Nampula din Mozambic, au anunțat miercuri autoritățile.

Vorbind în orașul Xai Xai, la nord de capitala Maputo, președintele Filipe Nyusi a declarat că insurgenții au făcut o serie de crime în timp ce fugeau de soldații din Mozambic, Rwanda și Comunitatea pentru Dezvoltarea Africii de Sud (SADC) trimiși pentru a combate violențele.

Insurecția este concentrată în provincia Cabo Delgado din nordul Mozambicului și a făcut mii de victime de când a izbucnit în 2017, perturbând proiecte de gaze naturale de miliarde de dolari.

„Pe 6 septembrie, ca urmare a atacurilor teroriste, șase cetățeni au fost decapitați, trei răpiți, șase teroriști au fost capturați și zeci de case au fost incendiate în districtele Erati și Memba, provincia Nampula", a declarat Nyusi.

Potrivit rapoartelor mass-media, confirmate de Mety Gondola, secretarul de stat al provinciei Nampula, o călugăriță italiană în vârstă de 83 de ani, care locuia în orașul Nacala, a fost împușcată într-un atac marți seara, în timp ce alți doi misionari au reușit să scape.

Gondola nu a oferit mai multe detalii despre atac, dar a declarat că situația este îngrijorătoare.

Agenția portugheză de știri Lusa a anunțat că femeia, care a fost împușcată în cap, aparținea unui ordin și lucra în Mozambic din 1963.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mozambic