x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muammar Gaddafi, înmormântat într-un loc secret din deşert

Muammar Gaddafi, înmormântat într-un loc secret din deşert

de Sînziana Stancu    |    25 Oct 2011   •   07:02
Muammar Gaddafi, înmormântat într-un loc secret din deşert

Fostul lider libian Muammar gaddafi a fost inhumat in aceasta dimineata, intr-o zona din desert, au declarat surse din Consiliul National de Tranzitie libian, citate de Al-Jazeera.

Potrivit surselor citate, alaturi de Gaddafi a fost inhumat si fiul sau, Moutassim, precum si un fost colaborator apropiat. Surse din CNT au afirmat ca membri ai tribului fostului lider libian au citit rugaciuni in cursul ceremoniei, pentru a marca momentul inhumarii.

Sustinatorii lui Gaddafi au cerut ca fostul lor lider sa fie inmormantat in orasul sau natal, Sirte, insa oficialii au refuzat, dorind sa previna pelerinajele la mormantul acestuia.

Gaddafi si-a exprimat in testamentul sau dorinta de a nu-i fi spalat trupul in caz ca va fi ucis.

'Daca voi fi ucis, as vrea sa fiu ingropat conform ritualurilor musulmane, in hainele pe care le purtam in momentul mortii iar corpul sa nu imi fie spalat, in cimititul din Sirte, alaturi de familia si rudele mele", este una dintre dorintele fostului dictator.

Muammar Gaddafi a fost ucis, pe 20 octombrie, in orasul natal Sirte, fiind impuscat de rebelii libieni.

Mii de libieni au stat la coada pentru a vedea cadavrul in descompunere al fostului lor lider, pana cand doi oficiali ai Consiliului National de Tranzitie (CNT) au ordonat luni incetarea expunerii publice.

×
Subiecte în articol: gaddafi sirte