x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk dă în judecată mai multe companii și asociații pe care le acuză că au boicotat platforma X

Elon Musk dă în judecată mai multe companii și asociații pe care le acuză că au boicotat platforma X

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2024   •   22:30
Elon Musk dă în judecată mai multe companii și asociații pe care le acuză că au boicotat platforma X
Sursa foto: Hepta

Elon Musk dă în judecată mai multe companii și agenții de publicitate pe care le acuză că au boicotat ptaforma X/Twitter. Reprezentanții X susțin că, astfel, compania lui Musk a fost privată de miliarde de dolari. Procesul vizează și companii celebre.

X/Twitter a lui Elon Musk dă în judecată un grup de agenți de publicitate și companii importante, acuzându-le că au acceptat ilegal să „boicoteze” platforma, potrivit BBC.

Plângerea a fost depusă la un tribunal din Texas împotriva giganților din alimentație Unilever și Mars, a companiei de asistență medicală CVS Health și a companiei de energie regenerabilă Orsted, împreună cu o asociație comercială numită World Federation of Advertisers (WFA).

X susține că a fost privată de „miliarde de dolari” în venituri. Totuși, experții juridici spun că este puțin probabil ca demersul să reușească deoarece orice înțelegere între companii va fi greu de dovedit. În plus, chiar dacă demersul reușește, X nu poate obliga companiile să cumpere spațiu publicitar pe platformă.

Procesul se referă la anul 2022 imediat după ce Musk a cumpărat X, pe atunci cunoscut sub numele de Twitter.

Unele companii se fereau de publicitatea pe platformă, deoarece existau îngrijorări legate de noul proprietar care nu ar fI fost suficient de decis ca să elimine conținutul online dăunător.

(sursa: Mediafax)

 

×