x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe N-a fost mână teroristă. Avionul AirAsia a urcat cu viteză neobişnuită, apoi s-a prăbuşit

N-a fost mână teroristă. Avionul AirAsia a urcat cu viteză neobişnuită, apoi s-a prăbuşit

20 Ian 2015   •   18:40
N-a fost mână teroristă. Avionul AirAsia a urcat cu viteză neobişnuită, apoi s-a prăbuşit

Ministrul indonezian al Transporturilor a anunţat marţi că avionul AirAsia care s-a prăbuşit în mare cu 162 de persoane la bord, la 28 decembrie, a urcat cu o viteză neobişnuită şi apoi s-a oprit, înainte de a se prăbuşi, relatează BBC.

“În ultimele minute, avionul a urcat cu o viteză surperioară celei normale”, a declarat ministrul Transporturilor, Ignasius Jonan. “El a încălcat limita de viteză la care putea urca. Apoi s-a oprit”, a adăugat ministrul.

Achetatorii indonezieni au anunţat, luni, că nu au descoperit până în prezent nicio dovadă care să indice o acţiune teroristă drept cauză a prăbuşirii în Marea Java, la 28 decembrie, a avionului Airbus A320-200.

Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe ecranele radarelor la 28 decembrie la mai puţin de o oră de la decolarea de pe aeroportul din Surabaya. În urma prăbuşirii aeronavei în mare, toate cele 162 de persoane aflate la bord au decedat. La 14 ianuarie, echipele de căutare din Indonezia au localizat partea principală a fuselajului avionului. (I.D)

×
Subiecte în articol: Avionul AirAsia