x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neînțelegeri China-NATO: A acuza China că dezinformează în legătură cu Ucraina este în sine o dezinformare

Neînțelegeri China-NATO: A acuza China că dezinformează în legătură cu Ucraina este în sine o dezinformare

24 Mar 2022   •   15:32
Neînțelegeri China-NATO: A acuza China că dezinformează în legătură cu Ucraina este în sine o dezinformare

China respinge acuzațiile NATO potrivit cărora ar transmite "minciuni sfruntate" despre invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie AFP.

"A acuza China că dezinformează în legătură cu Ucraina este în sine o dezinformare. SUA şi NATO trebuie să angajeze un dialog cu Rusia pentru a desface nodul crizei ucrainene. Pentru a rezolva o criză, trebuie să fim calmi şi raţionali, nu să aruncăm benzină pe foc. Noi am pledat întotdeauna ca Ucraina să fie o punte între Est şi Vest, şi nu avangarda unui joc între marile puteri. Timpul va dovedi că poziţia Chinei este de partea bună a istoriei", a spus Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

Secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, a denunțat "sprijinul politic oferit Rusiei de către China, inclusiv prin răspândirea de minciuni sfruntate şi de dezinformare. Există posibilitatea ca Beijingul să ofere un sprijin material pentru invazia din Ucraina" și a Cerut Chinei "să se alăture restului lumii în a cere o încetare imediată şi paşnică a acestui război".

China se declară neutră și consideră că extinderea NATO este cauza războiului din Ucraina. 
 



 

×
Subiecte în articol: China nato ucraina Rusia