x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nemţii nu vor implicarea Germaniei în crizele internaţionale!

Nemţii nu vor implicarea Germaniei în crizele internaţionale!

de Dan Constantin    |    27 Ian 2015   •   12:39
Nemţii nu vor implicarea Germaniei în crizele internaţionale!

Primul Raport de Securitate realizat pentru Conferinţa de Securitate de la Munchen (6-8 februarie) se concentrează pe evaluarea crizei din Ucraina, războiul cu Statul Islamic şi consecinţele terorismului, tensiunile din piaţa energiei.
 
Titlul acestui prim raport este "Collapsing Order, Reluctant Guardians?" şi semnifică starea de incertitudine din sfera securităţii globale.
 
Pe site-ul conferinţei de la Munchen sunt sintetizate câteva evaluări extrase din Raportul de Securitate 2015.

- Germanii sunt mai reţinuţi în implicarea ţării în conflictele internationale. Sondajul releva ca doar 34 la suta sustin o prezenţă mai activă a Germaniei în această criză (37 la suta în 2014), în timp ce 62 la suta dintre intervievaţi recomandă reţinere (60 la sută în sondajul din anul trecut).

- Statisticile indică  participarea a 1200 de francezi şi a 500-600 de germani la luptele pentru susţinerea Statul Islamic în Irak şi Siria

- Statele din Vestul Europei şi-au redus semnificativ cheltuielile militare, cu 8,4 procente în perioada 2010- 2014.

Raportul de Securitate va fi baza pentru dezbaterile din Conferinţa pentru Securitate de la Munchen la care vor participa numeroase personalităţi cu rol de decizie şi influenţă pe arena internaţională.

×