x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: reluarea negocierilor este în interesul strategic al Israelului

Netanyahu: reluarea negocierilor este în interesul strategic al Israelului

de Agerpres    |    20 Iul 2013   •   22:43
Netanyahu: reluarea negocierilor este în interesul strategic al Israelului

Reluarea negocierilor cu palestinienii este în interesul "vital" al Israelului, a declarat sâmbătă primul ministru, în prima sa reacţie la anunţul făcut de secretarul de stat american John Kerry asupra unui acord ce deschide calea relansării dialogului, notează AFP.


"Reluarea procesului de pace este în interesul strategic al statului Israel", a declarat Benjamin Netanyahu într-un comunicat. "Este important că se încearcă să se pună capăt conflictului dintre noi şi palestinieni, şi este important din cauza provocărilor cu care ne confruntăm, în special Iranul şi Siria".

Kerry a anunţat la Amman un acord "ce stabileşte baza pentru reluarea negocierilor", fără alte detalii şi adăugând că discuţii vor fi purtate săptămâna viitoare la Washington cu negociatorul palestinian Saeb Erakat şi ministrul israelian responsabil de acest dosar Tzipi Livni.

Netanyahu a declarat de asemenea că Israelul vrea "să împiedice /crearea/ unui stat binaţional... ce ar ameninţă viitorul statului evreu, şi să împiedice stabilirea în interiorul frontierelor noastre a unui alt stat terorist sponsorizat de Iran".

El nu a oferit detalii în legătură cu ce a fost convenit pentru deschiderea reluării negocierilor.

Anterior sâmbătă, ministrul pentru relaţii internaţionale Yuval Steinitz a declarat că Israelul va elibera un număr "limitat" de deţinuţi palestinieni într-un gest de bunăvoinţă.

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu netanyahu