x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu respinge CATEGORIC condițiile Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni: Nu voi face niciun compromis

Netanyahu respinge CATEGORIC condițiile Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni: Nu voi face niciun compromis

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   00:20
Netanyahu respinge CATEGORIC condițiile Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni: Nu voi face niciun compromis
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins, duminică, condițiile prezentate de Hamas pentru a pune capăt războiului și de a elibera ostaticii, care ar include retragerea completă a Israelului și lăsarea Hamas la putere în Gaza, relatează Reuters.

Un oficial Hamas, Sami Abu Zuhri, a declarat că refuzul liderului israelian de a pune capăt ofensivei militare din Gaza "înseamnă că nu există nicio șansă pentru întoarcerea prizonierilor israelieni".

"În schimbul eliberării ostaticilor noștri, Hamas cere încetarea războiului, retragerea forțelor noastre din Gaza, eliberarea tuturor criminalilor", a declarat Netanyahu într-un comunicat. "Și lăsarea Hamas intactă. Resping categoric termenii", a mai spus Netanyahu.

Un acord intermediat la sfârșitul lunii noiembrie de Statele Unite, Qatar și Egipt a permis eliberarea a peste 100 dintre cei 236 de ostatici luați de Hamas în 7 octombrie, în schimbul eliberării a 240 de palestinieni deținuți în închisorile israeliene.

De la încheierea acestui acord, Netanyahu s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pentru a asigura eliberarea celor 136 de israelieni rămași în captivitate.

Netanyahu a adoptat, de asemenea, o poziție mai fermă decât până acum în ceea ce privește problema statului palestinian.

"Nu voi face niciun compromis în ceea ce privește controlul deplin al securității israeliene asupra întregului teritoriu aflat la vest de râul Iordan", a declarat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: netanyahu ostatici hamas acord