x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York Times: Blocarea aderării României şi Bulgariei în Schengen, lovitură politică pentru cele două guverne

New York Times: Blocarea aderării României şi Bulgariei în Schengen, lovitură politică pentru cele două guverne

de Veronica Micu    |    23 Sep 2011   •   06:32
New York Times: Blocarea aderării României şi Bulgariei în Schengen, lovitură politică pentru cele două guverne

Refuzul de a admite Romania si Bulgaria in Spatiul Schengen reprezinta o lovitura politica pentru guvernele de la Bucuresti si Sofia, apreciaza New York Times, in editia online de vineri.

"Refuzul de a admite Romania si Bulgaria va avea un impact practic redus sau chiar inexistent pentru majoritatea cetatenilor celor doua tari, care pot calatori fara dificultati in Uniunea Europeana, dar reprezinta o lovitura politica pentru cele doua guverne, care sunt sensibile in privinta considerarii lor drept tari de categoria a doua. Preocupata de temerile privind intensificarea imigratiei dinspre sud, Uniunea Europeana le-a spus celor mai noi membri ai sai, Romania si Bulgaria, ca vor mai avea de asteptat inainte de aderarea la Schengen", comenteaza ziarul american.

Romania si Bulgaria afirma ca au indeplinit standardele tehnice necesare pentru aderarea la Schengen, insa Finlanda si Olanda au apreciat ca acestea nu sunt suficiente. Cele doua tari intentioneaza sa readuca subiectul in discutia summitului UE din octombrie, insa modificarea deciziei este putin probabila inaintea publicarii, in februarie, a urmatorului raport privind progresele realizate de Romania si Bulgaria, conchide New York Times.

×