x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nick Bolettieri nu a murit! „Aș dori să asigur pe toată lumea că, spre deosebire de ceea ce ați auzit, sunt încă în viață”

Nick Bolettieri nu a murit! „Aș dori să asigur pe toată lumea că, spre deosebire de ceea ce ați auzit, sunt încă în viață”

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   15:26
Nick Bolettieri nu a murit! „Aș dori să asigur pe toată lumea că, spre deosebire de ceea ce ați auzit, sunt încă în viață”
Sursa foto: IMG Academy

Mai multe siteuri din întreaga lume au anunțat că legendarul antrenor Nick Bolettieri a murit. Fiicele sale au reacționat și au anunțat că antrenorul italo-american nu a murit și că se află încă în spital.

„Bună ziua tuturor! Tocmai mi s-au trimis niște mesaje de la niște prieteni italieni care au postat eronat că tata nu mai este cu noi. Nu este adevarat. Așa că te rog corectează asta și răspândește vestea. După cum puteți vedea mai jos, începe o plăcintă cu mere!” a scris Danielle Bollettieri pe pagina sa de Facebook. 

Iar, într-o declarație pe contul său oficial de Instagram, fostul antrenor a confirmat că informațiile despre moartea sa au fost exagerate. 

„Aș dori să asigur pe toată lumea că, spre deosebire de ceea ce ați auzit, sunt încă în viață”, a scris el.

„Nu prea multe pot ține acest bătrân câine italian jos pentru mult timp. Am familia mea aici și mulți vizitatori, ceea ce mă face foarte fericit!

Îmi plac toate mesajele pe care le trimiteți, apelurile telefonice și mesajele vocale pe care le primesc. Întotdeauna spun: „Nu este ușor”, dar cu siguranță merită.

Sunt un tip norocos. Îți doresc toate cele bune. Nick.”

 

 


Bollettieri a contribuit la modelarea vieții mai multor jucători de tenis de top, printre care Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, Surorile Williams și Maria Sharapova, printre alții.

În ciuda reputației sale uriașe de antrenor de tenis, cariera de jucător a lui Bollettieri s-a limitat doar la practicarea acestui sport în liceu.

Cariera sa de antrenor a început la Dorado Beach Hotel din Puerto Rico în anii '60, înainte de a-și înființa propria academie un deceniu mai târziu, în 1978, potrivit Tennis World.

Academia de tenis Nick Bollettieri a fost prima de acest gen când a fost înființată în Florida (Bradenton), deoarece înainte de existența ei, jucătorii de tenis nu aveau un astfel de loc unde să poată să învețe și să își îmbunătățească jocul.

La mai puțin de un deceniu de la început, academia a fost vândută către IMG. Cu toate acestea, Bollettieri a continuat să-i ajute să antreneze jucătorii care l-au vizitat, dorind să-și îmbunătățească jocul. Pe lângă o ilustră carieră de antrenor, Bollettieri a scris și autobiografia sa și o carte care a aprofundat în diferite aspecte tehnice ale jocului.

Bollettieri a suferit fizic în ultimii doi ani. În 2020, Bollettieri, în vârstă de 88 de ani, a căzut pe teren în timpul unui antrenament. Potrivit rapoartelor publicate atunci, Bollettieri avusese o infecție la rinichi. Recent, sâmbătă, fiica lui Bollettieri, Angelique Anne Bollettieri, anunțase pe Facebook că tatăl ei se află pe patul de moarte.

Postarea ei spunea: "Tata este aproape de trecerea în neființă. Vă rog să-l păstrați în gândurile voastre pentru o plecare pașnică și o călătorie minunată. Te iubim, tati". De asemenea, etichetase în postare un Bollettieri cu aspect fragil, înconjurat de membrii familiei lui.

 

×