x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicolas şi Carla Sarkozy se refac în Maroc, într-o reşedinţă regală

Nicolas şi Carla Sarkozy se refac în Maroc, într-o reşedinţă regală

de Marina Constantinoiu    |    22 Mai 2012   •   13:57
Nicolas şi Carla Sarkozy se refac în Maroc, într-o reşedinţă regală

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy si sotia sa Carla Bruni-Sarkozy, aflati in vizita privata in Maroc, se refac intr-o resedinta care le-a fost pusa la dispozitie la Marrakech de catre regele Mohammed al VI-lea, a declarat pentru France Presse un reprezentant al autoritatilor locale.

"Resedinta ii apartine familiei regale si este situata in centrul resort-ului Palmeraie, de la Marrakech', potrivit aceleiasi surse. Cartierul istoric al orasului Marrakech (medina) face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Sarkozy a sosit miercurea trecuta la Marrakech intr-o vizita privata, dupa infrangerea suferita in alegerile prezidentiale in fata socialistului Francois Hollande, precizeaza AFP. "Resedinta in care isi recapata energia Sarkozy este rezervata in general invitatilor regelui. Este foarte discreta, la adapost de jurnalistii indiscreti, iar fostul presedinte face jogging in mod regulat in cadrul resort-ului', a adaugat reprezentantul local, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. France Presse precizeaza ca fostul sef al statului francez se va relaxa in aceasta vila pana la 31 mai.

Fostul ministru francez al Muncii, Xavier Bertrand, a declarat intr-un interviu pentru Valeurs Actuelles ca Sarkozy are nevoie sa se odihneasca si sa profite de ai lui si ca-si va anunta proiectele profesionale abia dupa concediu. "Cunoscandu-l bine, cred ca intentia lui este clara, asa cum a spus-o, si ca va parasi viata politica', a adaugat Bertrand.

×