x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi informații despre asasinarea Dariei Dughina. FSB anunță existența unui complice

Noi informații despre asasinarea Dariei Dughina. FSB anunță existența unui complice

29 Aug 2022   •   15:10
Noi informații despre asasinarea Dariei Dughina. FSB anunță existența unui complice
Sursa foto: Daria Dughina/antena3

Autoarea atentatului terorist asupra Dariei Dughinei, fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, ar fi avut un complice, anunță KFSB, citat de EFE.

Este vorba despre un alt cetățean ucrainean, Bogdan Țiganenko, în vârstă de 44 de ani. El a ajutat-o pe Natalia Vovk să realizeze atentatul cu bombă asupra Dariei Dughina. El ar fi intrat în Rusia pe 30 iulie și ar fi părăsit țara cu o zi înaintea atentatului din 20 august.
''I-a pus la dispoziţie lui Vovk plăcuţe de înmatriculare false şi documente pe numele Iulia Zaiko, o cetăţeancă din Kazahstan. Împreună cu Vovk, acesta a fabricat dispozitivul exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei'', transmite FSB, care a difuzat 11 minute de imagini video cu intrarea în Rusia a lui Țiganenko.

Totodată, acesta a condus mașina cu care s-a deplasat Natalia Vovk prin Moscova. Împreună cu fiica sa de 12 ani, Vovk a ieșit din țară a doua zi după atentat, prin Estonia. Și Țiganenko a părăsit Rusia prin Estonia. 

Vovk a intrat în țară pe 23 iulie împreună fiica sa Sofia și a locuit într-un apartament închiriat din aceeași clădire cu Daria Dughina. Tatăl său este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin și un susținător al războiului din Ucraina. 

De cealaltă parte, oficialii ucraineni au făcut declarații contradictorii despre asasinarea jurnalistei.

×
Subiecte în articol: daria dughina