x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi violenţe în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Noi violenţe în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

21 Mai 2021   •   22:00
Noi violenţe în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Noi violenţe au avut loc, vineri, între palestinieni şi agenţi de poliţie israelieni în zona Esplanadei Moscheilor, situată în centrul vechi al oraşului Ierusalim, afirmă surse citate de cotidianul Times of Israel.

În pofida armistiţiului dintre Israel şi Hamas, liderii organizaţiei islamiste din Fâşia Gaza le-au cerut palestinienilor din Ierusalim să participe la o nouă "zi a furiei" faţă de autorităţile israeliene.

Agenţi ai poliţiei israeliene au pătruns din nou, vineri, în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, în contextul în care grupuri de palestinieni au aruncat cu pietre după participarea la rugăciunea musulmană comună în Moscheea Al-Aqsa.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în confruntările produse vineri.

Israelul şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, au ajuns la un armistiţiu, după 11 zile de confruntări militare. Acordul de încetare a confruntărilor militare a intrat în vigoare în cursul nopţii de joi spre vineri.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza în perioada 10-20 mai şi al violenţelor interetnice este de 12 morţi şi de 2.496 de răniţi, conform datelor anunţate vineri de Ministerul israelian al Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că bilanţul raidurilor aeriene israeliene este de 320 de morţi. Un oficial ONU a declarat că alte cel puţin 8.538 de persoane au fost rănite în teritoriile palestiniene Fâşia Gaza şi Cisiordania.

Mediafax

×