x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noile restricții din Franța afectează economia și în 2021

Noile restricții din Franța afectează economia și în 2021

04 Apr 2021   •   21:35
Noile restricții din Franța afectează economia și în 2021

Economia Franței va crește cu 5% în acest an, previziunile fiind revizuite în scădere față de cele precedente, care estimau un avans de 6%. Acest lucru este cauzat de restricțiile impuse în condițiile celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, a anunţat ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, citat de Reuters.

"Fundamentele noastre sunt solide, vom fi capabili să ne revenim", a precizat demnitarul.

Săptămâna trecută, președintele Emmanuel Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown, cu închiderea şcolilor timp de trei săptămâni.

Totodată, executivul a inițiat un program de relansare a economiei, de circa 100 miliarde de euro, pentru a sprijini angajaţii şi firmele. Totodată,  noile restricţii vor închide temporar 150.000 de afaceri, costurile fiind estimate la 11 miliarde de euro pe lună.

Le Maire cere UE să accelereze implementarea planului de stimulare a economiei şi a criticat ritmul lent al unor ţări, printre care Germania, de ratificare a Fondului de relansare european post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro. El crede că este improbabil ca Franța că primească tranşa de cinci miliarde de euro din Fondul de relansare în luna iulie, aşa cum era planificat.

Curtea Constituţională a Germaniei a suspendat procesul de ratificare a Fondului UE de relansare post-pandemie. Acesta este destinat relansării economiei afectate de pandemie a celor 27 state UE. Până în prezent, a fost ratificat de 16 ţări.

×
Subiecte în articol: franta restricţii economie