x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia închide porturile și aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

Norvegia închide porturile și aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

15 Mar 2020   •   07:33
Norvegia închide porturile și aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

Norvegia va închide porturile și aeroporturile începând de luni, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, deși se vor face derogări atât pentru norvegienii care se întorc din străinătate, cât și pentru mărfuri, a declarat sâmbătă premierul Erna Solberg, citată de Reuters.

Guvernul este gata să facă tot ce este necesar pentru a asigura economia, care a fost lovită de epidemie, și va încerca să importe echipament medical din China, a spus Solberg într-o conferință de presă.

"Am decis să închidem aeroporturile, să închidem porturile și să punem în aplicare controale extinse de-a lungul frontierei", a spus Solberg.

Avioanele care transportă cetățeni norvegieni vor putea totuși să aterizeze în Norvegia, iar guvernul negociază cu Norwegian Air și SAS pentru a-i aduce acasă.

Transportul de mărfuri către și din Norvegia va continua, a adăugat premierul.

Țara nordică va implementa controale extinse asupra punctelor sale de intrare terestră, dar nu își va închide granița de 1.630 km (1.000 de mile) cu Suedia, a spus ea.

Norvegia a înregistrat trei decese legate de coronavirus, iar numărul oficial de persoane infectate a crescut la aproximativ 950.

Sursa: Mediafax

×