x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă morţi, sute de răniţi şi mai multe clădiri prăbuşite în urma cutremurelor din Spania

Nouă morţi, sute de răniţi şi mai multe clădiri prăbuşite în urma cutremurelor din Spania

12 Mai 2011   •   09:10
Nouă morţi, sute de răniţi şi mai multe clădiri prăbuşite în urma cutremurelor din Spania
Sursa foto: /Reuters

Două cutremure cu magnitudinea de 4,5 pe Richter, respectiv 5,2, au zguduit ieri regiunea Murcia din Spania. Cel mai grav afectat a fost oraşul Lorca. Potrivit anunţului făcut de autorităţi, cutremurule s-au soldat cu moartea a nouă persoane şi rănirea altor 360, dintre care aproximativ 20 au fost spitalizaţi, doi aflându-se în continuare în stare gravă. Surse din cadrul echipelor de salvare au vorbit şi de cel puţin şase dispăruţi, însă informaţia nu a fost confirmată de niciun oficial.

Seismul cu magnitudinea 5,2 a distrus mai multe clădiri din oraş, iar 10.000 de oameni au fost evacuaţi. Potrivit unor surse diplomatice, în Lorca locuiesc peste o mie de români. Deocamdată nu există informaţii care să arate că printre victime s-ar afla şi conaţionali.

Citeşte şi MAE: Niciun român nu se află printre victimele cutremurelor din Spania

Potrivit BBC, acestea sunt cele mai grave cutremure din ultimii 50 de ani din Spania.
Panica a pus stăpânire pe oraşul Lorca, unde trăiesc aproape 100.000 de oameni, mai ales după ce turnul unei biserici s-a năruit chiar în faţa camerelor de televiziune.



Primul cutremur, cu magnitudinea de 4,5, a avut loc după amiază, în regiunea Murcia, unde locuiesc peste 12 mii de români şi nu a provocat pagube. Cel de-al doilea, mai puternic, de 5,2 pe Richter a făcut însă victime. S-a produs la ora locală 18:47 (19:47, ora României) şi a distrus mai multe clădiri din Lorca.

Cutremurul a fost simţit, de asemenea, în provinciile Andaluzia şi Valencia, dar mai ales în Murcia, unde este situat oraşul Lorca.

Numeroase faţade şi chiar clădiri întregi din Lorca s-au prăbuşit, iar maşinile parcate sunt îngropate sub dărâmături. Localnicii încă în stare de şoc rătăcesc pe străzi: unii şi-au pierdut casele, iar alţii se tem de un nou seism.

Printre victimele înregistrate până acum se numără un adolescent şi o femeie însărcinată. Unul dintre spitalele oraşului a fost, şi el, avariat serios în urma cutremurului, iar pacienţii au fost evacuaţi. Premierul spaniol a trimis o unitate militară în ajutorul sinistraţilor şi va merge, astăzi, la locul catastrofei.

×