x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nunta imensă a fiicei unui poliţist provoacă scandal în China

Nunta imensă a fiicei unui poliţist provoacă scandal în China

de Mihaela Matachita    |    05 Ian 2010   •   00:00

Poliţiştii corupţi nu au măsură, dar au tupeu. Este şi cazul unui responsabil al poliţiei aeroportului din Shenzhen (sudul Chinei) care i-a făcut fiicei sale o nuntă uriaşă într-un hotel de lux, scandalizând populaţia.

Spre indignarea chinezilor, la banchet au fost 110 mese cu câte 10 invitaţi fiecare, meniul costând 4.000 de yuani (400 de euro), totalul ridicându-se la o sumă mare pentru un funcţionar de stat. Potrivit unei fotografii apărute în publicaţia Les Nouvelles de Pékin, la aceste costuri se mai adaugă o sală cu suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi, o scenă imensă, plus opt palmieri naturali. Iar Liu Shengqiang este abia numărul patru în poliţia aeroportului acesui oraş din sudul ţării, care se învecinează cu Hong-Kong.

"Pe internet, reacţia a fost vie, unii denunţând din nou corupţia responsabililor locali chinezi", arăta ieri AFP care a transmis ştirea.
Potrivit agenţiei franceze, "Liu Shengqiang face obiectul unei anchete, dar în prezent se află în vacanţă". Mişcare strategică până uită lumea.

×
Subiecte în articol: externe