x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Record: Un rulou cu scorţişoară, care cântăreşte o jumătate de tonă

Record: Un rulou cu scorţişoară, care cântăreşte o jumătate de tonă

13 Apr 2018   •   17:47
Record: Un rulou cu scorţişoară, care cântăreşte o jumătate de tonă

O brutărie din statul american Oregon a doborât un record mondial omologat de Guinness World Record după ce angajaţii săi au petrecut unsprezece ore preparând un rulou cu scorţişoară cu o greutate de peste 500 de kilograme.

 

O echipă formată din o sută de voluntari şi angajaţi de la brutăria Wolferman's Gourmet Baked Goods, deţinută de compania Harry & David, a muncit unsprezece ore pentru a realiza ruloul cu scorţişoară confirmat de reprezentanţii Guinness World Record drept cel mai mare preparat vreodată.

Cântărind 521 de kilograme, ruloul a doborât recordul anterior deţinut de un preparat similar cu o greutate de 276 de kilograme.

Preşedintele companiei Harry & David, Steve Lightman, a declarat pentru postul KEZI-TV că ideea i-a aparţinut directorului Wolferman, care a sugerat prepararea ruloului gigantic pentru a marca ziua naţională dedicată acestui desert popular (National Cinnamon Roll Day), la 10 aprilie.

Reprezentanta Guinness, Kaitlin Vesper, a confirmat recordul mondial şi a oferit certificatul care atestă reuşita. ''În cazul tuturor tentativelor gastronomice, una dintre cerinţe este ca mâncarea să fie consumată în totalitate pentru a ne asigura că nimic nu este risipit sau aruncat'', a spus ea.

Brutăria a anunţat că ruloul va fi porţionat şi va fi servit în acest weekend în timpul Festivalului Florilor de Păr, sărbătoare desfăşurată în Oregon, precizează sursa citată. AGERPRES

×