x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O delegaţie americană discută marţi şi miercuri cu autorităţile din Turcia în cadrul anchetei privindu-l pe Gulen

O delegaţie americană discută marţi şi miercuri cu autorităţile din Turcia în cadrul anchetei privindu-l pe Gulen

22 Aug 2016   •   21:15
O delegaţie americană discută marţi şi miercuri cu autorităţile din Turcia în cadrul anchetei privindu-l pe Gulen

O delegaţie oficială americană va avea marţi şi miercuri convorbiri cu autorităţile turce în cadrul anchetei referitoare la fostul imam Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că s-ar fi aflat în spatele tentativei de puci eşuate din 15 iulie, a indicat luni o sursă diplomatică turcă, citată de AFP.

Delegaţia, formată din patru responsabili ai Ministerului de Justiţie şi ai Departamentului de Stat, va avea convorbiri juridice, în ajunul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden miercuri la Ankara, a precizat sursa sub rezerva anonimatului.

După tentativa de puci eşuată, guvernul turc le-a cerut Statelor Unite ''arestarea de urgenţă şi extrădarea'' lui Gulen, care trăieşte în SUA din 1999. Ministrul turc de justiţie, Bekir Bozdag, a trimis o a doua cerere la începutul lui august în SUA pentru arestarea lui Gulen.

După convorbirile prevăzute pentru marţi şi miercuri, o echipă a Ministerului turc de Justiţie ar urma, de asemenea, să meargă în SUA.

Ankara cere cu insistenţă extrădarea lui Gulen de către Washington, aliat al Turciei în cadrul NATO, care nu a dorit să acţionează în acest dosar.

Fostul imam, în vârstă de 75 de ani, care s-a autoexilat în SUA, a negat ferm orice implicare a sa în tentativa de puci.

AGERPRES

×