x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O ediţie a lucrării lui Adolf Hitler "Mein Kampf" s-a epuizat la Târgul de Carte din Lisabona

O ediţie a lucrării lui Adolf Hitler "Mein Kampf" s-a epuizat la Târgul de Carte din Lisabona

15 Iun 2016   •   13:38
O ediţie a lucrării lui Adolf Hitler "Mein Kampf" s-a epuizat la Târgul de Carte din Lisabona

O ediţie a "Mein Kampf", lucrarea care conţine crezul politic al lui Adolf Hitler, s-a epuizat la Târgul de Carte din Lisabona, potrivit editurii Guerra & Paz care a publicat cartea, relatează EFE.

Publicarea cărţii, considerată o apologie a nazismului, a fost anterior interzisă, însă în prezent volumul este reeditat în întreaga lume.

În Portugalia este vorba deja de a doua ediţie - care conţine textul integral şi o analiză a unui expert portughez - şi se pregăteşte o a treia, după ce cartea a devenit un mare succes de casă al editurii Guerra & Paz.

O marea parte a vânzărilor a avut loc la Târgul de Carte de la Lisabona, care şi-a închis luni porţile, şi unde au fost vândute sute de exemplare.

Concret, vânzarea exemplarelor din "Mein Kampf" a reprezentat a cincea parte din vânzările realizate de o trilogie care a inclus opera lui Hitler, "Manifestul Partidului Comunist" al lui Marx şi Engels şi "Micuţa carte roşie" a lui Mao Zedong.

Prima ediţie a "Mein Kampf" a fost publicată în 1924 şi până la căderea celui de-al Treilea Reich au fost tipărite circa 12 de milioane de exemplare.

Deşi până la începutul acestui an nu au existat noi ediţii, deoarece drepturile de autor erau deţinute de landul Bavaria, cartea este în prezent accesibilă şi în limba engleză, dar şi în anticariate, având în vedere că vânzarea sa nu a fost niciodată strict interzisă. AGERPRES

×