x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetiţă româncă de 3 ani, abandonată la Torino

O fetiţă româncă de 3 ani, abandonată la Torino

de Carmen Plesa    |    20 Oct 2009   •   00:00

Trei ani, blondă, cu părul drept, tuns cu breton, şi cercei de aur în urechi. Aceasta este fetiţa pe care locatarii unui bloc din Torino au găsit-o, spre dimineţă, în holul unei clădiri din Torino. Fetiţa era îmbrăcată în trening, iar căruciorul în care fusese adusă era acoperit cu o bluză de adult.

Potrivit Corriere della Sera, plânsul copilei i-a trezit pe locatari pe la 4 dimineaţa. "La început am crezut că este nepoata unuia dintre vecini şi că nu se simţea bine, dar plânsetele erau prea puternice, părea că cineva îi face rău unui copil. Am coborât, m-am uitat în jur pentru că aveam senzaţia că este cineva care îi face rău fetiţei pe care o vedeam ridicată din cărucior şi stând sprijinită de uşa de la intrare", le-a spus jurnaliştilor Leonardo Cristofaro, 61 de ani, unul dintre locatarii clădirii.

Când l-a văzut pe bărbat, fetiţa a fugit în stradă. "Am prins-o, era speriată. Nu-mi părea murdară, dar plânsul îi transformase faţa. Am chemat-o pe soţia mea şi i-am spus să sune la poliţie", a mai relatat Leonardo Cristofaro. "Mama, mama", striga fetiţa, cu accent românesc.

Până să apară poliţia, şi alţi locatari au coborât, alertaţi de plânsul copilului. Abia mai târziu s-a descoperit că fetiţa era acolo de două ore, de când o femeie - blondă, româncă, 25 de ani, mama fetiţei, probabil, sau o prietena a acesteia - i-a cerut, prin interfon, locatarei de la ultimul etaj (româncă şi ea) să-i deschidă uşa de la intrarea în clădire.

Anica Ştefan le-a spus jurnaliştilor că a deschis uşa crezând că e fiica ei, care şi-a uitat cheile. Deşi nu se cunoaşte numele fetiţei, se pare că aceasta ar fi Gabriela, copilul unei prostituate care, într-o vreme, a avut o relaţia cu un băiat care locuia chiar în apartamentul familiei Ştefan. Poliţiştii italieni încearcă acum să afle dacă este vreo legătură între familia Ştefan şi copila abandonată.

Fetiţa a fost preluată de poliţişti şi dusă la spital, unde medicii au constatat că este sănătoasă, bine îngrijită şi hrănită. În acest moment ea se află într-un centru pentru minorii aflaţi în dificultate.

"Va rămâne acolo până îi va putea fi stabilită identitatea, ori până vor fi găsiţi părinţii. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, s-ar putea deschide în cazul ei proceduri pentru a fi dată în adopţie", mai scriu jurnaliştii de la Corriere della Sera.

×
Subiecte în articol: diaspora