x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O firmă privată australiană susţine că a descoperit resturi de avion. Ar putea fi zborul MH370?

O firmă privată australiană susţine că a descoperit resturi de avion. Ar putea fi zborul MH370?

29 Apr 2014   •   18:44
O firmă privată australiană susţine că a descoperit resturi de avion. Ar putea fi zborul MH370?

Compania australiană Geo Resonance, specializată în explorările submarine, afirmă că a identificat rămăşiţe care ar putea coincide cu cele ale unui avion şi care nu se aflau în locul respectiv înaintea dispariţiei Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines, la 8 martie.

Informaţia a fost difuzată de ziarul britanic Daily Mirror, luni, pe baza unui anunţ al postului de televiziune australian Channel 7. Materialul localizat de Geo Resonance se află în Golful Bengal, la circa 4.800 de kilometri de locul în care autorităţile efectuează căutări ample.

Firma, care are sediul în Adelaide, a efectuat căutări într-o zonă de două milioane de kilometri pătraţi, unde oamenii de ştiinţă se concentraseră pe o zonă mai la nord, unde a fost localizat pentru ultima oară zborul MH370. Comparând imaginile din satelit, Geo Resonance a constatat că elemente care nu se aflau acolo la data de 5 martie au apărut pe fundul apei.

În cursul căutărilor cursei MH370, compania GeoResonance a căutat elemente materiale din care este construit un avion de tip Boeing 777: aluminiu, titan, cupru, oţel, resturi de combustibil şi alte substanţe.

David Pope, purtătorul de cuvânt al firmei, a avertizat că aceste rămăşiţe ar putea să nu fie ale Boeing-ului dat dispărut, dar este de părere că este totuşi o pistă de urmărit.

Avionul Boeing 777 avea 239 de oameni la bord şi urma să zboare din Kuala Lumpur (Malaezia) spre Beijing (China). Pe baza unor imagini filmate prin satelit, autorităţile malaeziene au stabilit că avionul s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian şi că nu există supravieţuitori. Cu toate acestea, autorităţile nu i-au declarat încă decedaţi pe cei aflaţi la bordul avionului, aceştia figurând doar ca dispăruţi.

Dată fiind lipsa unor probe concrete privind prăbuşirea avionului, ipotezele cele mai nebune au circulat şi mai circulă încă pe marginea acestei dispariţii. Ce nu s-a auzit, apropo de acest zbor? Sinuciderea pilotului, atac terorist, răpire extraterestră sau chiar aterizare într-o zonă muntoasă din Afganistan, unde avionul ar fi ascuns încă. Imaginaţia umană a fost întotdeauna foarte fertilă, comentează jurnaliştii de la Le Point, care adaugă că noutatea, în acest caz, vine de la faptul că aceasta se exprimă de acum în contextul unei “dereglări a pieţei informaţiei”.

Luni, premierul australian Tony Abbott, a anunţat o a doua fază în operaţiunile de căutare a zborului MH370, după 52 de zile de impas în materie de căutare a avionului. Australia şi partenerii săi se vor concentra acum pe fundul oceanului, utilizând sonare speciale.


×