x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O primărie spaniolă are o metodă inedită pentru găsirea proprietarilor de câini care nu adună excrementele acestora

O primărie spaniolă are o metodă inedită pentru găsirea proprietarilor de câini care nu adună excrementele acestora

02 Noi 2016   •   22:40
O primărie spaniolă are o metodă inedită pentru găsirea proprietarilor de câini care nu adună excrementele acestora
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

O primărie din estul Spaniei va înfiinţa o bază de date în care vor fi înregistrate informaţiile privind ADN-ul câinilor din zonă pentru a-i identifica pe proprietarii care le permit patrupedelor să-şi facă nevoile pe trotuar şi nu curăţă locul, informează BBC. 

Potrivit autorităţilor din Mislata, o localitate din comunitatea Valencia, poliţiştii vor aduna mostre de excremente colectate de pe străzi de angajaţii de la salubritate şi le vor transmite unui laborator din zonă spre a fi analizate. 

Proprietarii sunt obligaţi ca până la 31 decembrie să îşi ducă patrupedele la veterinar pentru ca medicii să preleveze mostre de sânge. Operaţiunea se va putea face fără nici un cost. Cei care nu se vor supune prevederii, iar ADN-ul câinilor lor nu va fi inclus în baza de date vor fi amendaţi cu suma de 300 de euro. 

După ce un câine este înregistrat în baza de date ADN, proprietarul primeşte un medalion cu date de identificare care trebuie purtat de câine. 

Autorităţile din Mislata cred că măsura propusă se bucură de susţinere din partea majorităţii locuitorilor. 

Astfel de iniţiative, dar la scară redusă, au fost puse în aplicare şi în alte ţări, precum Statele Unite şi Marea Britanie, aminteşte sursa citată. 

În încercarea de a menţine trotuarele curate, Valencia a introdus şi metoda cleştilor din carton de unică folosinţă cu care proprietarii de câini pot aduna excrementele într-un mod mai igienic. 

În Mislata, proprietarii care nu îndepărtează excrementele lăsate în urmă de câinii lor pe trotuare riscă o amendă de 200 de euro.AGERPRES

×