x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O producătoare a Netflix îl acuză pe Harvey Weinstein de viol şi hărţuire sexuală

O producătoare a Netflix îl acuză pe Harvey Weinstein de viol şi hărţuire sexuală

02 Mai 2018   •   18:27
O producătoare a Netflix îl acuză pe Harvey Weinstein de viol şi hărţuire sexuală

O producătoare a Netflix, care l-a dat în judecată pe Harvey Weinstein pentru hărţuire sexuală, l-a acuzat pe fostul mogul de la Hollywood că a violat-o şi că a agresat-o sexual şi verbal o perioadă de cinci ani, relatează AFP. 

Alexandra Canosa, cunoscută pentru serialul Netflix "Marco Polo", a depus plângere în decembrie atât împotriva fostului producător, cât şi a Weinstein Company şi a administratorilor săi, solicitând daune de 10 milioane de dolari. 

Ea şi-a completat luni plângerea pentru a detalia acuzaţiile la adresa lui Harvey Weinstein, dând asigurări că a fost de mai multe ori violată de fostul producător între 2010 şi 2015. De asemenea, Canosa face referire în text la agresiuni sexuale şi fizice în cursul aceleiaşi perioade. 

Alexandra Canosa precizase deja în plângerea sa iniţială că fostul producător a ameninţat-o şi "i-a transmis clar că, dacă nu cedează avansurilor sale sau îi dezvăluie conduita, vor exista represalii, respectiv umilire, pierderea locului de muncă şi imposibilitatea de a mai găsi de muncă în mediul de divertisment". 

În ceea ce priveşte Weinstein Company şi administratorii săi, ei "erau la curent sau ar fi trebuit să aibă cunoştinţă de acţiunile lui Harvey Weinstein şi nu au făcut nimic pentru a le corecta sau a le limita", se menţionează în plângere. 

"În loc de acest lucru, Weinstein Company a facilitat, ascuns şi susţinut acest comportament infracţional", se mai notează în textul citat. 

Harvey Weinstein este deja acuzat de hărţuire sexuală, agresiune sexuală sau viol de peste 100 de femei. Prin intermediul reprezentanţilor săi, el a negat orice acuzaţie privind faptul că ar fi avut relaţii sexuale neconsensuale cu vreuna dintre aceste femei. 

Luni, actriţa Ashley Judd, una dintre primele femei care a rupt tăcerea în ceea ce priveşte comportamentul producătorului, a depus plângere împotriva lui Harvey Weinstein la tribunalul din Los Angeles, acuzându-l că i-a distrus cariera după ce a opus rezistenţă hărţuirii lui sexuale.

AGERPRES

×