x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă fără domiciliu stabil a născut, pe stradă, lângă bazilica Sfântul Petru din Vatican

O româncă fără domiciliu stabil a născut, pe stradă, lângă bazilica Sfântul Petru din Vatican

20 Ian 2016   •   17:12
O româncă fără domiciliu stabil a născut, pe stradă, lângă bazilica Sfântul Petru din Vatican

O româncă de 36 de ani, fără domiciliu stabil, a născut o fetiţă în noaptea de marţi spre miercuri în apropierea bazilicii Sfântul Petru, a anunţat Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, relatează AFP.

În jurul orei 02.30 dimineaţă, pe când temperatura era uşor sub zero grade, o patrulă de poliţie a descoperit tânăra care solicita ajutor. Ambulanţa chemată de urgenţă nu a ajuns suficient de repede şi copilul a venit pe lume în stradă, cu ajutorul unei poliţiste.

Mama şi copilul au fost transportaţi într-o maternitate apropiată şi se simt bine. Cei doi au primit miercuri dimineaţă vizita Monseniorului Konrad Krajewski, responsabilul cu operele de caritate ale Papei Francisc.

Prelatul o cunoştea pe femeie, căreia i-a propus în mai multe rânduri găzduire dar ea a refuzat. La solicitarea Papei, ea a fost invitată să trăiască un an într-o locuinţă deţinută de Misionarii carităţii, ordinul fondat de Maica Tereza.

'Este o propunere, nu ştim dacă o va accepta, este alegerea ei', a declarat Lombardi.

Pe de altă parte, comunitatea Sant'Egidio, angajată în susţinerea celor fără adăpost, a reamintit că această naştere în aer liber reprezintă 'un semnal de alarmă', în condiţiile în care un român fără adăpost a a murit marţi la Roma, probabil de frig.

Numeroase persoane fără domiciliu stabil trăiesc în jurul Vaticanului, unde iniţiativele care le sunt dedicate s-au înmulţit de la alegerea Papei Francisc.

Monseniorul Konrad Krajewski a instalat duşuri gratuite în Colonada lui Bernini şi a distribuit sute de umbrele şi saci de dormit celor fără domiciliu. De asemenea, el a organizat o vizită privată la Capela Sixtină pentru 150 de persoane fără adăpost şi ceva mai recent o ieşire la circ pentru 2.000 dintre aceştia.

×