x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O tânără a fost arestată pentru că se plimba în fustă scurtă într-un sit istoric din Arabia Saudită

O tânără a fost arestată pentru că se plimba în fustă scurtă într-un sit istoric din Arabia Saudită

19 Iul 2017   •   21:05
O tânără a fost arestată pentru că se plimba în fustă scurtă într-un sit istoric din Arabia Saudită

O tânără care a fost filmată în timp ce purta o fustă mini şi avea capul descoperit într-un sit istoric din Arabia Saudită a fost a fost arestată.


Marţi seara, femeia a fost eliberată, iar dosarul a fost închis de către procuror, a indicat Ministerul Informaţiilor într-un comunicat, citat de AFP.

Tot marţi, poliţia a indicat că interoghează femeia, care apare într-o serie de filmuleţe postate iniţial pe contul de Snapchat al "modelului Khulood". În acestea poate fi admirată o tânără cu părul lung şi fără voal care poartă minijupă, un tricou şi ochelari de soare. 

Într-una din aceste secvenţe, tânăra poate fi văzută din faţă în timp ce se îndreaptă spre fortul istoric de la Ushaiqer, un sat situat la 200 km nord-vest de capitala Riad. 

Potrivit ministrului, tânăra a recunoscut că a mers prin sit îmbrăcată în fustă, cu capul descoperit, însă a precizat că imaginile au apărut pe internet fără consimţământul său. 

În Arabia Saudită, femeile sunt obligate să iasă în public îmbrăcate cu o abaya neagră, veşmânt tradiţional care le acoperă de la cap până la picioare. Pe lângă regulile vestimentare, sauditele sunt supuse şi altor restricţii, printre care interdicţia de a conduce o maşină. 

Înregistrarea video a suscitat vii reacţii pe reţelele de socializare, unii internauţi cerând ca femeia să fie urmărită în instanţă pentru încălcarea legilor din regat.AGERPRES

×