x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O tânără numită secretar de stat şochează Ucraina după ce a apărut goală pe internet

O tânără numită secretar de stat şochează Ucraina după ce a apărut goală pe internet

28 Noi 2016   •   22:40
O tânără numită secretar de stat şochează Ucraina după ce a apărut goală pe internet

Anastasia Deeva a fost numită, la sfârşitul lunii octombrie, secretar de stat însărcinat cu integrarea europeană, în Ministerul de Interne din Ucraina. Problema acestei numiri este că, în afară de vârsta sa tânără (24 ani) şi lipsa de experienţă, poze cu ea nud circulă pe reţelele sociale, scrie madame.lefigaro.fr. 

Numirea unei femei care este atât de tânără în acest post de "viceministru de interne" a entuziasmat o mare parte a clasei politice a ţării. Dar difuzarea pe reţelele sociale a unor fotografii cu ea nud a dat apă la moară opozanţilor, relatează publicaţia franceză în articolul publicat la 25 noiembrie. 

Pentru a obţine acest post, Anastasia Deeva ar fi fost, potrivit detractorilor săi, susţinută. De la numirea sa recentă, internauţii şi jurnaliştii fac săpături în trecutul său pentru a înţelege cum, la 24 de ani, tânăra femei a putut fi propulsată secretar de stat însărcinat cu integrarea europeană. Printre criticile evocate: un CV parţial greşit, absenţa concurenţilor, o încălcare a procedurilor de recrutare şi o presupusă relaţie extraconjugală cu referentul său, ministrul de interne. 

La lipsa de candidaţi, dincolo de problema competenţei se adaugă, deci, şi cea a decenţei pentru Anastasia Deeva, ca urmare a difuzării online a unor fotografii intime. Clişeele respective, mai mult artistice decât pornografice, o înfăţişează pe tânără goală şi lascivă. Ele ar fi putut fi făcute în timpul studiilor sale în ştiinţe politice în Ucraina, perioadă în care ea lucra deja pentru diverse ministere ucrainene. 

Într-o postare pe Facebook, difuzată şi pe contul său de Twitter, ministrul de interne, Arsen Avakov, i-a luat apărarea Anastasiei Deeva, argumentând că numirea tinerei femei a urmat circuitul tradiţional şi a fost validată de consiliul de miniştri. "Ea a fost supusă unui număr mare de interviuri şi verificări", a scris el, adăugând că ceea ce se reproşează recrutei sale relevă ''un cult împotriva tineretului'' şi "sectarism". 

Bărbatul de 52 de ani enumeră, de asemenea, capacităţile profesionale ale Anastasiei Deeva, printre care comunicarea şi engleza şi franceza pe care le vorbeşte fluent. 

Un purtător de cuvânt al ministerului a dezminţit, în cele din urmă, zvonurile despre relaţia dintre Arsen Avakov şi ministrul său adjunct, dând asigurări că acuzaţiile au fost "un nonsens total", după cum a relatat Daily Mail. 

În această etapă a controversei, Anastasia Deeva nu a reacţionat la atacurile critice împotriva sa. Totuşi, soţul ei, agent de publicitate în vârstă de 33 de ani, a ameninţat că va ataca ziarele care vor publica fotografiile ofensatoare, conform The Independent. 

Anastasia Deeva a crescut în apropiere de Manchester, în Anglia, conform prezentării de pe conturile sale de pe reţele sociale. După ce a trăit câteva luni în Suedia, a studiat politica la Kiev, capitala Ucrainei, şi a început să lucreze în acest mediu foarte masculin începând de la vârsta de 18 ani, relatează Daily Mail. Pe pagina sa de Facebook, între imagini ilustrând deplasări profesionale şi întâlniri în parlament, politiciana scrie pe post de biografie: "Lecţiile sălbatice sunt întotdeauna pasionale''.AGERPRES

×