x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O țară din America Latină grav afectată de traficul de droguri. Președintele a decretat stare excepțională

O țară din America Latină grav afectată de traficul de droguri. Președintele a decretat stare excepțională

19 Oct 2021   •   09:23
O țară din America Latină grav afectată de traficul de droguri. Președintele a decretat stare excepțională

Stare excepțională în Ecuador a fost decretată de președintele Guillermo Lasso din cauza escaladării violențelor legate de traficul de droguri, scrie AFP.

"Începând de acum, forţele armate şi poliţia vor fi mobilizate masiv pe străzi pentru că decretăm stare excepţională pe întreg teritoriul naţional. Pe străzile din Ecuador nu există decât un inamic: traficul de droguri. în ultimii ani, Ecuadorul a trecut de la o ţară de trafic de droguri la o ţară care şi consumă droguri", a declarat șeful statului.

Noul președinte de dreapta venit la conducerea țării în luna mai și l-a schimbat deja din funcție pe ministrul Apărării, numind în locul lui un general în retragere, Luis Hernandez, din cauza crizei din penitenciare.
În perioada ianuarie-august 2021 au fost consemnate 1.427 de crime, cu 55 mai multe decât în tot anul 2020.

Într-o închisoare din sud-vestul Ecuadorului au fost masacrați 119 de deținuți, la sfârșitul lunii trecute. Unii dintre aceștia au fost arși sau tăiați în urma confruntărilor între bande rivale legate de droguri și de carteluri columbiene și mexicane. 

Peste 238 de deținuți au murit în 2021 în închisorile din această țară, potrivit datelor oficiale. 
 

×
Subiecte în articol: ecuador droguri